Bo i huset

Vårt hus är rymligt och ljust, med en varm atmosfär och möjlighet till ett privatliv i närheten av barnavdelningarna på sjukhuset.

När du bor hos oss ska du och din familj känna er trygga. Samtidigt får ni stöd och gemenskap. Ni har frihet att bestämma över er tid och främja det friska, även när ett barn i familjen är sjukt. Huset är en plats att drömma och leka i. De familjer som bor hos oss bokas in via barnavdelningarna av behandlande läkare eller avdelningschef.

Rum och lägenheter

Vi har 13 fina rum med eget badrum, balkong och tv. Det finns också 2 små lägenheter utrustade med ett litet kök. Självklart har vi wifi i hela huset.

Vi har två gemensamma, fullt utrustade kök med två spisar och diskmaskiner, vilket möjliggör att flera familjer kan laga sin mat samtidigt. Varje familj har varsitt kylskåp, frys och skafferi. I vår tvättstuga finns det tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp. Allt för att vardagen ska löpa så smidigt som möjligt för våra gäster.

I våra gemensamhetslokaler finns kök, matsal, ett gym, rum att göra läxor i och bibliotek. Vi har även ett ”tyst rum”, där du i lugn och ro kan ta privata samtal.

Hos oss arbetar en verksamhetschef och en husvärd. Deras uppgifter är att se till att verksamheten håller den höga kvalitet vi har satt som mål.

Huset är bemannat mellan klockan 08.00-16.00 och du kan alltid nå någon ansvarig på telefonnummer 090-20 60 999.

Kommunikationer

Tåg

Nedanför huset finns Umeå Östra Station, med nedgång från parkeringen på Norrlands universitetssjukhus. Du hittar tidtabeller här.

Buss

Utanför NUS centralentré går både lokalbussar och länsbussar. Närmaste hållplats hittar du utanför den norra entrén på Norrlands Universitetssjukhus.
Resrutter och tidtabeller hittar du här.

Cykel

Om du har lust att cykla till ditt ärende eller bara ta en tur i omgivningarna finns det cyklar att låna för både vuxna och barn. Här kan du ladda ner Umeås cykelkarta.

I närheten

=

IKSU

Om du vill träna på en större anläggning än i vårt lilla gym, så har IKSU en stor och fin anläggning alldeles i närheten av Hjältarnas hus. Ligger 1,1 km från huset.
Vägbeskrivning – så hittar du dit!

=

Ålidhems Centrum

Ålidhems centrum innehåller förutom matvarubutikerna Coop Konsum och Ica ett antal mindre butiker och tjänsteföretag såsom snabbmat, fik med mera. Utanför hittar du även matvarubutiken Lidl. Avståndet från huset är 1,2 km.
Vägbeskrivning – så hittar du hit!

=

ICA Nära Berghem

En närliggande ICA-butik med generösa öppettider belägen 1,4 km från huset. Öppen alla dagar 07:46 – 23:46.
Vägbeskrivning – så hittar du hit!

=

ICA Maxi

Om du vill handla på en större matbutik kan du göra det på ICA Maxi. Därifrån kan du även beställa hemleverans av mat (här). Ligger 2,7 km från huset.
Vägbeskrivning – så hittar du hit!

Berättelser om att bo i huset

Hur är det att bo på Hjältarnas hus?

De som kan svara på frågan bäst är de som faktiskt bott där.

Vill du dela din berättelse, kontakta oss gärna.

Frukost

Vi har nu börjat med frukost i huset, alla vardagar 08.15-10.00.

Övriga dagar finns frukost att ta i frukostkylen.