Lag samarbeten

Här kan du läsa mer om våra partners, föreningssamarbeten och möjliggörare och inspireras att själv bli en av dem.

Partners

Våra partners är en viktig del i vår verksamhet. Under byggnadstiden och uppstarten av verksamheten har den känslan varit uppenbar. I framtiden vill vi verka för att just den ska känslan ska bestå.

AllOffice
alloffice.sefacebook
Bahnhof
Vi på Bahnhof  gillar samarbete!

Att sponsra Hjältarnas hus ger ett  mervärde för oss båda.

För oss på Bahnhof är det viktigt att ta samhällsansvar, genom vårt samarbete med Hjältarnas hus tar vi ansvar och skapar dessutom ett mervärde

bahnhof.sefacebook
Barncancerfonden Norra

Barncancerfonden Norra är en i en rad avseenden annorlunda förening. Framför allt skiljer vi oss från de allra flesta föreningarna på så sätt att vi är en förening som inte alls vill ha några ordinarie medlemmar.

Nu är faktum att vi har många medlemmar i vår region som spänner över mer än halva Sverige i de fyra nordligaste länen. Då försöker vi göra allt det vi kan för att stödja sjukdomsdrabbade barn och deras familjer här och nu med hjälp av de medel som vi lyckas samla in från privatpersoner, företag, föreningar och organisationer.

För Barncancerfonden Norra är tillkomsten av Hjältarnas Hus en stor milstolpe i vår historia. Hjältarnas Hus-projektet startade som ett initiativ i vår förening. Samtliga våra medlemmar kan känna sig delaktiga i att på olika sätt ha bidragit till att förverkliga denna dröm. Vi känner en ödmjuk tacksamhet inför allt arbete som alla medverkande lagt ner tillsammans.

Hjältarnas Hus kommer att kunna skänka lite ljus över tillvaron för våra drabbade barn och deras familjer. Här får våra stora små hjältar en möjlighet att känna sig mer hemma.

/ Jonas Fahlman
ordförande
Barncancerfonden Norra

www.barncancerfonden.sefacebookepost
Björklöven

I Björklöven pratar vi mycket om vikten av att visa de rätta färgerna. Det handlar om att stå upp för det vi tror på, om att finnas där för varandra och om att vi ska göra vårt för att förbättra samhället. Därför är det naturligt för oss att också finnas där för barn och familjer som går genom svåra tider, och som tack vare Hjältarnas hus nu har möjligheten att vara tillsammans.

bjorkloven.comfacebook
Coop Ersboda
coop.sefacebook
IBK Dalen

När vi fick vetskap om att ett hus skulle byggas för sjuka barns familjer, kändes det givet att ta kontakt för att bli en av husets samarbetspartners.

Vi har cirka 930 aktiva spelare i föreningen, 29 ungdomslag och 10 seniorlag. Då många av våra spelare själva har barn, har detta engagemang blivit en hjärtesak för oss i Dalen. Vi kommer att bidra med närvaro och erbjuda gästerna på Hjältarnas Hus att delta i våra träningar.

Dessutom har vi till exempel på matcherna bytt från att utse matchens lirare, till att utse matchens hjältar och damlagets Linn Mikaelsson har utsetts till ambassadör för Hjältarnas hus. 

Vi i Dalen kallas ofta i folkmun för ”den stora familjen” och det är ju så vi känner oss, för hos oss är alla välkomna.”

– Kristian Rågfeldt och Urban Karlsson

IBK Dalen
www.ibkdalen.sefacebook
ICA Maxi Stormarknad

Som Norrlands största stormarknad vill vi bidra till att göra vardagen lite enklare för norrländska barnfamiljer. Genom att samarbeta med Hjältarnas Hus kan vi – tillsammans med våra kunder – medverka till att göra vardagen enklare för de som behöver det som mest: familjer med svårt sjuka barn.

/Daniel Lindgren med personal

www.ica.sefacebookepost
IKSU
iksu.sefacebook
Länsförsäkringar Västerbotten

När det värsta inträffar, när ett barn blir sjukt, betyder närheten allt. Närheten till den medicinska expertisen, men också närheten till trygghet. Hjältarnas Hus kommer att innebära ett enormt stöd för familjer som drabbas, och det vill vi bidra till. Upptagningsområdet motsvarar halva Sverige, och här verkar också vi fyra länsförsäkringsbolag, som nu går samman och gemensamt stöttar Hjältarnas Hus: Länsförsäkringar Västerbotten, Jämtland, Västernorrland och Norrbotten.

”Vi vill göra skillnad i det samhälle vi verkar i, och Hjältarnas hus behöver någon som hjälper till, så det här känns helt rätt.”

Göran Karmehag, vd, Länsförsäkringar Västerbotten.
www.lansforsakringar.sefacebookepost
Länsförsäkringar Västernorrland
www.lansforsakringar.sefacebookepost
Martinsons
martinsons.sefacebook
Holmen

Holmens syfte är att skapa en hållbar framtid, och vi gör detta genom att bidra till ett bättre klimat, hjälpa våra kunder till en hållbar affär och vara engagerade i våra medarbetare och lokala samhällen där vi verkar.

Det känns mycket bra att vi som stor aktör i Västerbotten kan bidra till Hjältarnas hus fantastiska verksamhet som innebär ett stort stöd för familjer i regionen som drabbas av allvarliga sjukdomar.

holmen.comfacebook
Nordea

På Nordea tycker vi det är viktigt att aktörer i samhället tar ett ansvar. Vi gick från ord till handling genom att vara med från starten och gjorde en miljonsatsning i Hjältarnas hus. Det är med glädje vi ser att huset snart står klart, säger Carina Bergquist Palm chef för personal banking region Norr. Långsiktighet är avgörande i all affärsverksamhet och därför vill vi även vara långsiktiga i vår stöttning av Hjältarnas hus. För att klara driften och skapa ett bra innehåll för de boende fortsätter vi vår sponsring även under 2017. Vi förstår vad Hjältarnas hus kommer innebära för barn och familjer i svåra situationer och därför vill vi vara delaktiga och bidra till detta odiskutabelt angelägna anhörighetshus.

“På Nordea tycker vi det är viktigt att aktörer i samhället tar ett ansvar. Vi gick från ord till handling genom att vara med från starten och gjorde en miljonsatsning i Hjältarnas hus.”

Carina Bergqvist Palm
www.nordea.sefacebook
Nordic Legions

Nordic Legions består av organisationerna 501st Legion Nordic GarrisonRebel Legion Nordic Base, R2 Builders Club Sweden och Nordic Reel Icons. Vi samarbetar för att samla in pengar till olika välgörenhetsorganisationer genom att klä ut oss som kända karaktärer från olika filmer, serietidningar, böcker och spel.

Är det för en god sak, så är vi beredda att ge det vårt stöd!

“Då jag har personliga erfarenheter av samma koncept så kändes det alldeles naturligt att ge Hjältarnas Hus vårt stöd. Att med magin från filmer och olika karaktärer kunna ta med barnen in i fantasins värld är en helt underbar känsla. Det är världens häftigaste hobby!”

Richard Desiatnik, MBO Nordic Garrison
nordiclegions.net
Nordlo

”Nordlo (Acon) har kunder och partners i hela vårt vackra avlånga land, men vårt hjärta klappar lite extra för Norrland där vi har vår bas.

Genom detta samarbete vill vi göra samhällsnytta där vi ser att vår insats gör skillnad och där vi ser att den bäst behövs.

Det är mycket glädjande att familjer med sjuka barn som vårdas i Norrland får bättre förutsättningar genom Hjältarnas Hus.

Att familjen kan få vara tillsammans i den svåra stund de går igenom och får möjlighet att få ett boende som känns mer som hemma ser vi skapar trygghet för hela familjen.”

Vi känner en stor stolthet att få vara med och bidra till denna förbättring i dessa barns och deras familjers vardag

nordlo.comepost
Norrmejerier

Som det lokala mejeriet är vår delaktighet i det norrländska samhället viktigt. Vi vill göra gott för våra norrländska barn och familjer. Ett samarbete med Hjältarnas Hus innebär att vi kan vara med och stödja unga hjältar och deras familjer som idag saknar ett familjehus när de behöver det som mest.

Avstånden i Norrland är stora och när ett barn blir sjukt kan familjer periodvis splittras och sakna en naturlig plats att vara tillsammans på. Som det lokala mejeriet är vår delaktighet i det norrländska samhället viktigt. Vem som helst kan drabbas av sjukdom och detta hus gör verkligen stor skillnad för barn och familjer som hamnar i en svår situation.

”Det stora engagemanget är en trygghet i genomförandet och för den framtida driften. Det ska bli spännande att följa hur verksamheten utvecklas.”

www.norrmejerier.sefacebook
Norra Skog
norraskog.sefacebook
Northbike
northbike.sefacebook
OK Västerbotten

OK Västerbotten backar upp Hjältarnas hus, bland annat genom att erbjuda drivmedel utan extra kostnad till Hjältarnas hus personal och till husets familjebil.

”Vi är en medlemsägd förening som med gemensamma krafter arbetar för att underlätta och möjliggöra liv i hela Västerbotten. Vi kan inte tänka oss något finare än att stötta en satsning som syftar till att ge barnfamiljer möjlighet till trygg gemenskap under en svår och prövande tid.”

Erica Lundgren, vd för OK Västerbotten
www.okvasterbotten.sefacebook
Region Västerbotten

Avtalet mellan Region Västerbotten och föreningen Hjältarnas hus är undertecknat. Regionen bygger huset till en kostnad av cirka 30 miljoner kronor och hyr sedan ut det till föreningen som ska ansvara för verksamheten.

Region Västerbotten har varit med från den dagen projektet tog sin början och i december 2014 tecknades samarbetsavtalet mellan Hjältarnas Hus och Västerbottens läns landsting.

”Det här är en patientgrupp som behöver extra mycket trygghet och stöd under sin sjukhusvistelse. Det känns mycket bra att vi kan erbjuda den här möjligheten tillsammans med Barncancerfonden Norra och föreningen Hjältarnas hus.”

Anders Sylvan, landstingsdirektör.
regionvasterbotten.sefacebooke-post
Ricoh IT-Partner Norr

En Norrländsk touch genomsyrar allt vi gör och med stolthet kan vi förmedla till våra kunder det viktiga som Hjältarnas Hus gör för familjer med svårigheter. Extra roligt är att få möjlighet att ta med kunder och prata om vårt helhetserbjudande i Hjältarnas Hus trevliga konferenslokaler.

“Genom vårt samarbete med Hjältarnas hus kan vi tydliggöra vår satsning på ett hållbart samhälle.”

ricoh-itpartner.comepost
Umeå Energi

Umeå Energi har djupa rötter i Umeå och arbetar för en enklare vardag och en hållbar framtid i regionen. Att ge närhet, kraft och värme till små hjältar och deras familjer när de som bäst behöver det är ett viktigt arbete som vi gärna stödjer.

www.umeaenergi.sefacebookepost
VK Media

Vi vill bidra till ett öppet och välmående län, där alla har och får samma möjligheter att må bra och utvecklas. Om vi jobbar varje dag, året runt, för en bättre morgondag och ett bättre Västerbotten, tror vi att vi kan göra skillnad. Men skillnad görs inte alltid i de största gesterna, utan det kan handla om att finnas där, att lyssna, att hjälpa till, att underlätta, att ge trygghet. Och det är det som gör Hjältarnas Hus så otroligt betydelsefullt. Varje dag visar de vikten av och värdet i att ingen är ensam i sin svåra situation.
Det är också då vi är som bäst, när vi är tillsammans.

Jimmie Näslund, vd för VK Media

vkmedia.sefacebook
Webbdesignern

Webdesignern i Norrland hjälper företag och organisationer med webbutveckling via hemsidor, sociala medier och digitala lösningar. Webbdesignern har varit aktivt sedan 2012 och hjälpt flertalet organisationer och företag.

Företaget hjälper oss med vår hemsida med övervakning, uppdateringar och förändringar vi vill ha gjort.

“Ser det som en självklarhet att hjälpa till när man kan. Hjältarnas Hus verksamhet behövs verkligen för att behålla familjerna tillsammans.”
Richard Desiatnik, ägare
webbdesignern.sefacebooke-post
Yrkesgymnasiet

För oss känns det fantastisk bra att ha ett samarbete med Hjältarnas hus och kunna bidra till verksamheten på olika sätt. Dels genom att sprida kunskap om verksamheten till eleverna på gymnasiet men även genom olika projekt t ex har eleverna byggt en lekstuga, anordnat pysselkvällar med mera.

Tack för att vi får vara med och bidra till er fantastiska verksamhet på olika sätt, det betyder mycket för oss

Stefan Karlsson, rektor Yrkesgymnasiet Umeå
yrkesgymnasiet.see-post

Föreningssamarbeten

Våra samarbeten med föreningar runt om i norra Sverige bidrar stort till Hjältarnas hus. De är kreativa och givmilda och här presenterar vi några av dem.

Korpen Västerbottens Veteraner
Korpen Västerbottens Veteraner, vill bidra till att de unga hjältarna kan få en trivsam tid på Hjältarnas Hus. Utrustning för lek och motion, såväl inom -som utomhus, blir vårt bidrag till huset. Korpens verksamhet handlar om lek och motion för ALLA, unga som äldre.
Lions
Lions verksamhet bedrivs av lokala lionklubbar under mottot ”För samhällsansvar och livskvalitet”. Många Lionklubbar , spridda över hela norra Sverige, har när de fick kännedom om byggandet av Hjältarnas Hus i Umeå beslutat lämna bidrag till den viktiga verksamhet som kommer att bedrivas där.
Gimonäs CK Oldstars
Gimonäs CK Oldstars är en suppoterklubb av tidigare aktiva från fotboll, cykel, spelare, ledare, supportrar och föräldrar. Under -70,-80- och -90-talet växte GCK från kvartersklubb till en av Umeås största ungdomsklubbar. Då beslutet om Hjältarnas hus förverkligades gav GCK Oldstars besked om att att bidra till huset med idrotts-material.Spela,leka och lär var GCK paroll.
Holkhjälpen
Under devisen ”Köp en Holk – hjälp fåglar och folk” bygger och säljer Holkhjälpen, som består av vännerna Lennart Karlsson, Eskil Henriksson och Göran Gunnarsson, fågelholkar i tre olika storlekar. Vinsten har gått oavkortat till Hjältarnas Hus. Holkhjälpen har ett gott samarbete med Avaträsk byaförening och lokala företag som stått för material till holkbygget. Holkhjälpen har skänkt över 100 000 kronor till Hjältarnas Hus.
Sofiehems föreningshus

Marcus Portins föräldrar arbetade vid fabriken Bowaters, senare Sofiehem Pulp och numera Strömilsplatsen. Arbetskollektivet byggde ett föreningshus på Gimonäs för aktiviteter som fackföreningsmöten, fester och bingo för de som arbetade på fabriken. Marcus föräldrar Göran och Ulla drev, vårdade och värnade föreningshuset under hela hans uppväxt.

Efter Görans bortgång såldes fastigheten för 2,8 miljoner kronor och styrelsen valde noga ut vilka organisationer som skulle få chansen att utvecklas tack vare det före detta föreningshuset. Marcus Portin såg till att medlen delades ut till två olika föreningar, Hjältarnas hus och den Ideella kulturföreningen Barn & Ungdom som fick 1,4 miljoner vardera.

Odd Fellow

Odd Fellow Orden skänker 500.000 kr

Odd Fellows medlemmar i Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik och Vindeln drivit lokala projekt i syfte att samla in pengar till inredning av Hjältarnas Hus. Resultatet blev en gåva på 500.000 kr till utrustning i huset kring områdena kunskap, lek, hälsa och media och lokala insatser kring projektet kommer att fortsätta många år framöver. Odd Fellow är Sveriges största Orden med ca 40. 000 medlemmar i hela Sverige varav drygt 900 medlemmar finns i Umeå. Målet är att bli en bättre medmänniska och att göra världen bättre för alla som lever i den. Odd Fellow har ingen koppling till politik eller religion. Gåvor och välgörenhet kommer direkt från medlemmarna.

Thomas Hernqvist
in memoriam

Thomas har skänkt pengar till Hjältarnas hus i flera omgångar, både i oktober 2014 och januari 2015 gav han 50 000 kr och april 2016 ytterligare 100 000 kronor.
För en tid sedan ringde Thomas och berättade han skänker ytterligare 200 000 kronor. Det innebär att Thomas har sänkt 400 000 kronor till Hjältarnas hus.
Men det tar inte slut där. Thomas har också sett till att Hjältarnas hus har nya cyklar för stora och små.
Vi hade förmånen att Thomas och Thomas hustru Alice besökte Hjältarnas hus ett par gånger. Det var alltid intressant att föra ett samtal med Thomas och bland annat få lyssna till den aktiva tiden som sjöbefäl och med seglatser över i stort sett jordens samtliga hav.

Thomas kämpade själv med cancer, och Hjältarnas Hus stod honom väldigt varmt om Hjärtat. Han var väldigt engagerad och angelägen om att höra om vad vi hade för något på gång och hur familjerna som besökte oss verkade trivas, det spred sig alltid ett varmt leende över Thomas ansikte när vi berättade om bullbak eller andra aktiviteter vi pysslat på med i huset. För ett par dagar sedan så besökte vi Thomas på sjukhuset, som alltid var det intressanta samtal om stort och smått, innan vi skulle gå så påminde han oss om ett piano som han ville skänka till oss, han ville att familjerna som bor hos oss även ska ha tillgång till musik. Han tänkte på allt ifrån cyklar till musik för familjerna.

Idag nåddes vi av det oerhört tråkiga beskedet att Thomas somnat in nu på morgonen. Nu dansar han bland änglarna.

Tack Thomas för allt du gett. Det har varit en ära att få lära känna dig. Vila i frid och fortsätt sprida dina berättelser och glädje där du är.

Möjliggörare

Våra möjliggörare är de som tidigt insåg hur viktigt det är att alla barn får likvärdig vård och samma möjligheter i hela landet. Det är företag, organisationer och enskilda personer som bidragit med kunskap, tid, kontakter och reda pengar för att vi skulle komma framåt i vår process. De har varit ovärderliga för vårt arbete.

Assemblin
För oss på Assemblin är det vardag att se till att allt fungerar. När ett barn blir sjukt är det mycket som inte fungerar. Man behöver sina närmaste mer än någonsin. Hjältarnas Hus gör våra familjer starkare och tryggare när det ofattbara inträffar.
”Vi stolta över att få vara med och bidra”.
assemblin.comfacebook
Balticgruppen

I uppstarten av Projektet Hjältarnas Hus så togs en kontakt med Balticgruppen.

Redan efter det första mötet så fick vi stöd i form av en egen mentor som hjälpte oss framåt i processen. Balticgruppen bidrog med sin kompetens och värdefulla kontaktytor för fortsatt projektering. Tack vare Balticgruppen sammanfördes vi med White arkitekter som tog fram det allra första förslaget till Hjältarnas Hus. Kostnaden för Whites arbete sponsrades till stor del av Balticgruppen. Hjältarnas Hus har utöver detta fått en betydande julgåva av Balticgruppen.

balticgruppen.selinkedin
Barncancerfonden Norra

Barncancerfonden Norra är en i en rad avseenden annorlunda förening. Framför allt skiljer vi oss från de allra flesta föreningarna på så sätt att vi är en förening som inte alls vill ha några ordinarie medlemmar.

Nu är faktum att vi har många medlemmar i vår region som spänner över mer än hava Sverige i de fyra nordligaste länen. Då försöker vi göra allt det vi kan för att stödja sjukdomsdrabbade barn och deras familjer här och nu med hjälp av de medel som vi lyckas samla in från privatpersoner, företag, föreningar och organisationer.

För Barncancerfonden Norra är tillkomsten av Hjältarnas Hus en stor milstolpe i vår historia. Hjältarnas Hus-projektet startade som ett initiativ i vår förening. Samtliga våra medlemmar kan känna sig delaktiga i att på olika sätt ha bidragit till att förverkliga denna dröm. Vi känner en ödmjuk tacksamhet inför allt arbete som alla medverkande lagt ner tillsammans.

Hjältarnas Hus kommer att kunna skänka lite ljus över tillvaron för våra drabbade barn och deras familjer. Här får våra stora små hjältar en möjlighet att känna sig mer hemma.

/ Jonas Fahlman
ordförande

barncancerfonden.sefacebook
Clockwork i Umeå

Vi är, och ska alltid vara, ett bemannings- och rekryteringsföretag med stark lokal förankring på våra verksamhetsorter.

Vi stödjer och samarbetar med Hjältarnas Hus för att det stämmer med vår värdegrund. Vi ska vara med och skapa och värna om den viktiga verksamhet som sker i Hjältarnas Hus.

”Vi har under hösten 2016 hjälpt Hjältarnas Hus att rekrytera verksamhetschef. Nu vintern 2017 har vi full fokus att hitta ytterligare två medarbetare till Hjältarnas Hus. Viktiga medarbetare till ett viktigt hus.”

Elin Wiklund, Clockwork
clockworkpersonal.sefacebook
Ekström Invest

Ekström Invest är ett familjeägt investmentbolag med Umeå som bas

Vi vill att vårt företags ansvar även skall sträcka sig utanför vår aktieportfölj och vill göra samhällsnytta där vi tror att det bäst behövs. När vi fick möjligheten att stötta Hjältarnas hus så kändes det lika självklart som våra övriga engagemang gällande barn och ungdomar. Ekström Invest har under många år arbetat för att göra barn- och ungdomsidrotten tillgänglig för många och det fortsätter vi med.

Att få vara del i Hjältarnas hus, ett hus som blir ”nästan som hemma” för sjuka barn och deras familjer känns fantastiskt. När barnen inte behöver vård, men är under behandling, kan familjerna ändå få vara tillsammans i avslappnad miljö och det friska hos barnet får stå i centrum.

I detta vill vi bidra och verka!”

Sofia Ekström, vd
ekstrominvest.se
Grant Thornton
grantthornton.sefacebook
Heja!

Heja! är en event- och sponsringsbyrå som sedan 2003 hjälpt företag och organisationer att kommunicera med upplevelser, möten och samarbeten som plattform. Vi brinner för att skapa resultat och affärsnytta för våra kunder genom kommunikationslösningar som människor faktiskt bryr sig om, intresserar sig för och engageras av. Hemma hos Heja! finns en lång erfarenhet och vi genomför 100-150 projekt inom event och sponsring. Alltifrån strategi och kreativa koncept till krävande eventproduktioner, effektmätningar och utbildning. Heja! erbjuder tjänster inom event markering, eventproduktion och sponsring.

Vi diggar alla våra kunder och samarbetspartners som gör det möjligt för oss att arbeta med så många spännande projekt och som på så många sätt bidrar till och utvecklar Norrland. Och apropå projekt som gynnar Norrland så är vi väldigt glada för att kunna hjälpa Hjältarnas hus med rådgivning för arbetet med att attrahera sponsorer.

heja.sefacebook
Indexator

För oss på Indexator Rotator Systems är det naturligt med ett socialt engagemang och vi har därför gjort ett aktivt val att inte ge julklappar till våra kunder. I stället riktar vi våra julgåvor till välgörande ändamål och framförallt till utsatta barn. Under ett par års tid har vi valt att skänka pengar till Hjältarnas hus och kommer göra det även under 2017.

Indexator Rotator Systems AB är världens ledande leverantör och utvecklingspartner av hydrauliska rotatorer och tillhörande utrustning.

”Ett samarbete med Hjältarnas hus innebär att vi kan bidra till att stödja barn och deras familjer att få en trygg tillvaro under tiden de vårdas på sjukhus, vilket känns fantastiskt bra.”

Gunnar Bålfors, vd
indexator.se
Input interiör

För oss på Input interiör i Umeå och Skellefteå är det naturligt att ta ett socialt ansvar i den region vi lever och verkar.

Därför har vi valt att engagera oss i Hjältarnas hus. Som stolt samarbetspartner kan vi, tillsammans med våra leverantörer, bidra till att familjer med sjuka barn får vara samlade och stötta varandra under svåra stunder.

inputinterior.sefacebook
Nordea

Nordea i norra Sverige gör en miljonsatsning i Hjältarnas Hus. Under en treårsperiod kommer de att stötta bygget av huset och bidra till att skapa en hemmiljö för drabbade familjer. Nordea tycker att det är viktigt att större aktörer i samhället tar ett ansvar.

Vi känner stolthet, både som anställd och inför våra kunder, att aktivt bidra till detta viktiga projekt. Vi kommer också att involvera våra företags- och privatkunder och hoppas även att andra banker och företag stöttar projektet.

Jens Wikström,
Regionchef

nordea.sefacebook
Nuiteq
NUITEQ gör det lättare för arbetsgrupper, skolor och företag att samarbeta och tillför mervärde genom smartare interaktion mellan människor.

Vision:
Vi tror på en värld där alla kan delta, dela med sig, lära sig och få inspiration genom smartare interaktion utan digitala gränser. 

Mission:
Vi erbjuder kunder kollaborativ mjukvara och anpassat innehåll för att tillföra värde i mänskliga interaktioner för arbetsgrupper, skolor och företag.

“Hjältarnas hus är verkligen något som vi på NUITEQ tycker är viktigt. Vi vill ge familjerna på Hjältarnas hus guldkant i vardagen genom att bidra med vår kompetens. Trots internationella framgångar med vår programvara för team, utbildningsinstitutioner och företag så är vår norrländska förankring och support från vårt huvudkontor i Skellefteå av högsta prioritet”.

Petter Hedberg, Project Manager NUITEQ®
nuiteq.comfacebook
Nåiden Bygg
naidenbygg.selinkedin
Pondus

Pondus är en pigg 24-årig byrå. Våra kunder finns huvudsakligen i Umeå men är spridda över hela Sverige och verkar inom många branscher och sektorer. Vi hjälper Hjältarnas Hus med marknadsstrategier, brandingfrågor, design, CSR, skriver texter, gjort Hjältarna Hus nya web och boken ”Ett hus för unga hjältar”.

Sedan Hjältarnas Hus var ett litet embryo har det varit viktigt för oss att göra det vi kan för att huset ska växa. Även sjuka barn behöver ha sin familj nära sig i vardagen. Alla känner vi en liten Hjälte.

Marika Hjerpensköld,
Projektledare, Pondus.

”Pondus har genom sin kompetens, engagemang och kloka kreativitet bidragit till att vi idag har lyckats skapa god kännedom om Hjältarnas Hus”
Christer Nederstedt, Projektledare, Hjältarnas Hus.

medpondus.sefacebook
Region Västerbotten

I december 2014 tecknades ett samarbetsavtal mellan Hjältarnas Hus och Västerbottens läns landsting (Region Västerbotten) där landstinget åtog sig att bygga Hjältarnas hus och sedan hyra det till föreningen Hjältarnas hus som skulle driva verksamheten. Det är ett unikt samarbete och upplägg som inte finns någon annanstans i landet. Våren 2017 var bygget klart och Hjältarnas hus invigdes.

Det här är en patientgrupp som behöver extra mycket trygghet och stöd under sin sjukhusvistelse. Att kunna erbjuda ett anhörigboende i nära anslutning till sjukhuset känns mycket bra och är väldigt viktigt för Norrlands universitetssjukhus och vårt sjukvårdsuppdrag i den norra regionen. Det är en pusselbit som saknats som nu kommit på plats.

Anders Sylvan,
Landstingsdirektör

regionvasterbotten.sefacebook
White Arkitekter

White Arkitekter var med från början genom att tidigt stötta Hjältarnas Hus med en första skiss av ett tänkt Hjältarnas Hus. En skiss som i sin tur gav projektet inspiration för fortsatt arbete till ett färdigt hus.
White Arkitekter är med sin kompetens och engagemang en viktig partner till Hjältarnas Hus.

Vi vill bidra på flera sätt till att Hjältarnas hus förverkligas. Med vår specialistkunskap vill vi rita ett hus som genom sitt innehåll och utformning, ljus, färg och material, erbjuder lugn, återhämtning och kraft till dem som så väl behöver det

Lennart Sjögren,
ansvarig arkitekt för huset.

”Tack vare White och Balticgruppen kunde Hjältarnas Hus projektet, redan vid ett tidigt stadium visa en tydlig målbild.” Säger Christer Nederstedt Projektledare Hjältarnas Hus

whitearkitekter.comfacebook