Lag samarbeten

Här kan du läsa mer om våra partners, föreningssamarbeten och möjliggörare och inspireras att själv bli en av dem.

Partners

Våra partners är en viktig del i vår verksamhet. Under byggnadstiden och uppstarten av verksamheten har den känslan varit uppenbar. I framtiden vill vi verka för att just den ska känslan ska bestå.

LKAB
lkab.comFacebook
AllOffice
alloffice.sefacebook
Barncancerfonden Norra
www.barncancerfonden.sefacebookepost
Björklöven
bjorkloven.comfacebook
Coop Nord
coop.sefacebook
IBK Dalen
www.ibkdalen.sefacebook
ICA Maxi Stormarknad
www.ica.sefacebookepost
IKSU
iksu.sefacebook
LF Västerbotten
www.lansforsakringar.sefacebookepost
LF Västernorrland
www.lansforsakringar.sefacebookepost
Martinsons
martinsons.sefacebook
Holmen
holmen.comfacebook
Nordea
www.nordea.sefacebook
Nordic Legions
nordiclegions.net
Nordlo
nordlo.comepost
Norrmejerier
www.norrmejerier.sefacebook
Norra Skog
norraskog.sefacebook
Northbike
northbike.sefacebook
OK Västerbotten
www.okvasterbotten.sefacebook
Region Västerbotten
regionvasterbotten.sefacebooke-post
Ricoh IT-Partner Norr
ricoh-itpartner.comepost
Umeå Energi
www.umeaenergi.sefacebookepost
VK Media
vkmedia.sefacebook
Webbdesignern
webbdesignern.sefacebooke-post
Yrkesgymnasiet
yrkesgymnasiet.see-post

Föreningssamarbeten

Våra samarbeten med föreningar runt om i norra Sverige bidrar stort till Hjältarnas hus. De är kreativa och givmilda och här presenterar vi några av dem.

Korpen Västerbottens Veteraner
Korpen Västerbottens Veteraner, vill bidra till att de unga hjältarna kan få en trivsam tid på Hjältarnas Hus. Utrustning för lek och motion, såväl inom -som utomhus, blir vårt bidrag till huset. Korpens verksamhet handlar om lek och motion för ALLA, unga som äldre.
Lions
Lions verksamhet bedrivs av lokala lionklubbar under mottot ”För samhällsansvar och livskvalitet”. Många Lionklubbar , spridda över hela norra Sverige, har när de fick kännedom om byggandet av Hjältarnas Hus i Umeå beslutat lämna bidrag till den viktiga verksamhet som kommer att bedrivas där.
Gimonäs CK Oldstars
Gimonäs CK Oldstars är en suppoterklubb av tidigare aktiva från fotboll, cykel, spelare, ledare, supportrar och föräldrar. Under -70,-80- och -90-talet växte GCK från kvartersklubb till en av Umeås största ungdomsklubbar. Då beslutet om Hjältarnas hus förverkligades gav GCK Oldstars besked om att att bidra till huset med idrotts-material.Spela,leka och lär var GCK paroll.
Holkhjälpen
Under devisen ”Köp en Holk – hjälp fåglar och folk” bygger och säljer Holkhjälpen, som består av vännerna Lennart Karlsson, Eskil Henriksson och Göran Gunnarsson, fågelholkar i tre olika storlekar. Vinsten har gått oavkortat till Hjältarnas Hus. Holkhjälpen har ett gott samarbete med Avaträsk byaförening och lokala företag som stått för material till holkbygget. Holkhjälpen har skänkt över 100 000 kronor till Hjältarnas Hus.
Sofiehems föreningshus

Marcus Portins föräldrar arbetade vid fabriken Bowaters, senare Sofiehem Pulp och numera Strömilsplatsen. Arbetskollektivet byggde ett föreningshus på Gimonäs för aktiviteter som fackföreningsmöten, fester och bingo för de som arbetade på fabriken. Marcus föräldrar Göran och Ulla drev, vårdade och värnade föreningshuset under hela hans uppväxt.

Efter Görans bortgång såldes fastigheten för 2,8 miljoner kronor och styrelsen valde noga ut vilka organisationer som skulle få chansen att utvecklas tack vare det före detta föreningshuset. Marcus Portin såg till att medlen delades ut till två olika föreningar, Hjältarnas hus och den Ideella kulturföreningen Barn & Ungdom som fick 1,4 miljoner vardera.

Odd Fellow

Odd Fellow Orden skänker 500.000 kr

Odd Fellows medlemmar i Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik och Vindeln drivit lokala projekt i syfte att samla in pengar till inredning av Hjältarnas Hus. Resultatet blev en gåva på 500.000 kr till utrustning i huset kring områdena kunskap, lek, hälsa och media och lokala insatser kring projektet kommer att fortsätta många år framöver. Odd Fellow är Sveriges största Orden med ca 40. 000 medlemmar i hela Sverige varav drygt 900 medlemmar finns i Umeå. Målet är att bli en bättre medmänniska och att göra världen bättre för alla som lever i den. Odd Fellow har ingen koppling till politik eller religion. Gåvor och välgörenhet kommer direkt från medlemmarna.

Thomas Hernqvist
in memoriam

Thomas har skänkt pengar till Hjältarnas hus i flera omgångar, både i oktober 2014 och januari 2015 gav han 50 000 kr och april 2016 ytterligare 100 000 kronor.
För en tid sedan ringde Thomas och berättade han skänker ytterligare 200 000 kronor. Det innebär att Thomas har sänkt 400 000 kronor till Hjältarnas hus.
Men det tar inte slut där. Thomas har också sett till att Hjältarnas hus har nya cyklar för stora och små.
Vi hade förmånen att Thomas och Thomas hustru Alice besökte Hjältarnas hus ett par gånger. Det var alltid intressant att föra ett samtal med Thomas och bland annat få lyssna till den aktiva tiden som sjöbefäl och med seglatser över i stort sett jordens samtliga hav.

Thomas kämpade själv med cancer, och Hjältarnas Hus stod honom väldigt varmt om Hjärtat. Han var väldigt engagerad och angelägen om att höra om vad vi hade för något på gång och hur familjerna som besökte oss verkade trivas, det spred sig alltid ett varmt leende över Thomas ansikte när vi berättade om bullbak eller andra aktiviteter vi pysslat på med i huset. För ett par dagar sedan så besökte vi Thomas på sjukhuset, som alltid var det intressanta samtal om stort och smått, innan vi skulle gå så påminde han oss om ett piano som han ville skänka till oss, han ville att familjerna som bor hos oss även ska ha tillgång till musik. Han tänkte på allt ifrån cyklar till musik för familjerna.

Idag nåddes vi av det oerhört tråkiga beskedet att Thomas somnat in nu på morgonen. Nu dansar han bland änglarna.

Tack Thomas för allt du gett. Det har varit en ära att få lära känna dig. Vila i frid och fortsätt sprida dina berättelser och glädje där du är.

Möjliggörare

Våra möjliggörare är de som tidigt insåg hur viktigt det är att alla barn får likvärdig vård och samma möjligheter i hela landet. Det är företag, organisationer och enskilda personer som bidragit med kunskap, tid, kontakter och reda pengar för att vi skulle komma framåt i vår process. De har varit ovärderliga för vårt arbete.

Clockwork i Umeå

Vi är, och ska alltid vara, ett bemannings- och rekryteringsföretag med stark lokal förankring på våra verksamhetsorter.

Vi stödjer och samarbetar med Hjältarnas Hus för att det stämmer med vår värdegrund. Vi ska vara med och skapa och värna om den viktiga verksamhet som sker i Hjältarnas Hus.

”Vi har under hösten 2016 hjälpt Hjältarnas Hus att rekrytera verksamhetschef. Nu vintern 2017 har vi full fokus att hitta ytterligare två medarbetare till Hjältarnas Hus. Viktiga medarbetare till ett viktigt hus.”

Elin Wiklund, Clockwork
clockworkpersonal.sefacebook
Balticgruppen

I uppstarten av Projektet Hjältarnas Hus så togs en kontakt med Balticgruppen.

Redan efter det första mötet så fick vi stöd i form av en egen mentor som hjälpte oss framåt i processen. Balticgruppen bidrog med sin kompetens och värdefulla kontaktytor för fortsatt projektering. Tack vare Balticgruppen sammanfördes vi med White arkitekter som tog fram det allra första förslaget till Hjältarnas Hus. Kostnaden för Whites arbete sponsrades till stor del av Balticgruppen. Hjältarnas Hus har utöver detta fått en betydande julgåva av Balticgruppen.

balticgruppen.selinkedin
Ekström Invest

Ekström Invest är ett familjeägt investmentbolag med Umeå som bas

Vi vill att vårt företags ansvar även skall sträcka sig utanför vår aktieportfölj och vill göra samhällsnytta där vi tror att det bäst behövs. När vi fick möjligheten att stötta Hjältarnas hus så kändes det lika självklart som våra övriga engagemang gällande barn och ungdomar. Ekström Invest har under många år arbetat för att göra barn- och ungdomsidrotten tillgänglig för många och det fortsätter vi med.

Att få vara del i Hjältarnas hus, ett hus som blir ”nästan som hemma” för sjuka barn och deras familjer känns fantastiskt. När barnen inte behöver vård, men är under behandling, kan familjerna ändå få vara tillsammans i avslappnad miljö och det friska hos barnet får stå i centrum.

I detta vill vi bidra och verka!”

Sofia Ekström, vd
ekstrominvest.se
Heja!

Heja! är en event- och sponsringsbyrå som sedan 2003 hjälpt företag och organisationer att kommunicera med upplevelser, möten och samarbeten som plattform. Vi brinner för att skapa resultat och affärsnytta för våra kunder genom kommunikationslösningar som människor faktiskt bryr sig om, intresserar sig för och engageras av. Hemma hos Heja! finns en lång erfarenhet och vi genomför 100-150 projekt inom event och sponsring. Alltifrån strategi och kreativa koncept till krävande eventproduktioner, effektmätningar och utbildning. Heja! erbjuder tjänster inom event markering, eventproduktion och sponsring.

Vi diggar alla våra kunder och samarbetspartners som gör det möjligt för oss att arbeta med så många spännande projekt och som på så många sätt bidrar till och utvecklar Norrland. Och apropå projekt som gynnar Norrland så är vi väldigt glada för att kunna hjälpa Hjältarnas hus med rådgivning för arbetet med att attrahera sponsorer.

heja.sefacebook
Barncancerfonden Norra

Barncancerfonden Norra är en i en rad avseenden annorlunda förening. Framför allt skiljer vi oss från de allra flesta föreningarna på så sätt att vi är en förening som inte alls vill ha några ordinarie medlemmar.

Nu är faktum att vi har många medlemmar i vår region som spänner över mer än hava Sverige i de fyra nordligaste länen. Då försöker vi göra allt det vi kan för att stödja sjukdomsdrabbade barn och deras familjer här och nu med hjälp av de medel som vi lyckas samla in från privatpersoner, företag, föreningar och organisationer.

För Barncancerfonden Norra är tillkomsten av Hjältarnas Hus en stor milstolpe i vår historia. Hjältarnas Hus-projektet startade som ett initiativ i vår förening. Samtliga våra medlemmar kan känna sig delaktiga i att på olika sätt ha bidragit till att förverkliga denna dröm. Vi känner en ödmjuk tacksamhet inför allt arbete som alla medverkande lagt ner tillsammans.

Hjältarnas Hus kommer att kunna skänka lite ljus över tillvaron för våra drabbade barn och deras familjer. Här får våra stora små hjältar en möjlighet att känna sig mer hemma.

/ Jonas Fahlman
ordförande

barncancerfonden.sefacebook
Nuiteq
NUITEQ gör det lättare för arbetsgrupper, skolor och företag att samarbeta och tillför mervärde genom smartare interaktion mellan människor. Vision: Vi tror på en värld där alla kan delta, dela med sig, lära sig och få inspiration genom smartare interaktion utan digitala gränser. Mission: Vi erbjuder kunder kollaborativ mjukvara och anpassat innehåll för att tillföra värde i mänskliga interaktioner för arbetsgrupper, skolor och företag.

“Hjältarnas hus är verkligen något som vi på NUITEQ tycker är viktigt. Vi vill ge familjerna på Hjältarnas hus guldkant i vardagen genom att bidra med vår kompetens. Trots internationella framgångar med vår programvara för team, utbildningsinstitutioner och företag så är vår norrländska förankring och support från vårt huvudkontor i Skellefteå av högsta prioritet”.

Petter Hedberg, Project Manager NUITEQ®
nuiteq.comfacebook
Nordea

Nordea i norra Sverige gör en miljonsatsning i Hjältarnas Hus. Under en treårsperiod kommer de att stötta bygget av huset och bidra till att skapa en hemmiljö för drabbade familjer. Nordea tycker att det är viktigt att större aktörer i samhället tar ett ansvar.

Vi känner stolthet, både som anställd och inför våra kunder, att aktivt bidra till detta viktiga projekt. Vi kommer också att involvera våra företags- och privatkunder och hoppas även att andra banker och företag stöttar projektet.

Jens Wikström,
Regionchef

nordea.sefacebook
Indexator

För oss på Indexator Rotator Systems är det naturligt med ett socialt engagemang och vi har därför gjort ett aktivt val att inte ge julklappar till våra kunder. I stället riktar vi våra julgåvor till välgörande ändamål och framförallt till utsatta barn. Under ett par års tid har vi valt att skänka pengar till Hjältarnas hus och kommer göra det även under 2017.

Indexator Rotator Systems AB är världens ledande leverantör och utvecklingspartner av hydrauliska rotatorer och tillhörande utrustning.

”Ett samarbete med Hjältarnas hus innebär att vi kan bidra till att stödja barn och deras familjer att få en trygg tillvaro under tiden de vårdas på sjukhus, vilket känns fantastiskt bra.”

Gunnar Bålfors, vd
indexator.se
Input interiör

För oss på Input interiör i Umeå och Skellefteå är det naturligt att ta ett socialt ansvar i den region vi lever och verkar.

Därför har vi valt att engagera oss i Hjältarnas hus. Som stolt samarbetspartner kan vi, tillsammans med våra leverantörer, bidra till att familjer med sjuka barn får vara samlade och stötta varandra under svåra stunder.

inputinterior.sefacebook
Assemblin
För oss på Assemblin är det vardag att se till att allt fungerar. När ett barn blir sjukt är det mycket som inte fungerar. Man behöver sina närmaste mer än någonsin. Hjältarnas Hus gör våra familjer starkare och tryggare när det ofattbara inträffar.
”Vi stolta över att få vara med och bidra”.
assemblin.comfacebook
Grant Thornton
grantthornton.sefacebook
Nåiden Bygg
naidenbygg.selinkedin
Pondus

Pondus är en pigg 24-årig byrå. Våra kunder finns huvudsakligen i Umeå men är spridda över hela Sverige och verkar inom många branscher och sektorer. Vi hjälper Hjältarnas Hus med marknadsstrategier, brandingfrågor, design, CSR, skriver texter, gjort Hjältarna Hus nya web och boken ”Ett hus för unga hjältar”.

Sedan Hjältarnas Hus var ett litet embryo har det varit viktigt för oss att göra det vi kan för att huset ska växa. Även sjuka barn behöver ha sin familj nära sig i vardagen. Alla känner vi en liten Hjälte.

Marika Hjerpensköld,
Projektledare, Pondus.

”Pondus har genom sin kompetens, engagemang och kloka kreativitet bidragit till att vi idag har lyckats skapa god kännedom om Hjältarnas Hus”
Christer Nederstedt, Projektledare, Hjältarnas Hus.

medpondus.sefacebook
Region Västerbotten

I december 2014 tecknades ett samarbetsavtal mellan Hjältarnas Hus och Västerbottens läns landsting (Region Västerbotten) där landstinget åtog sig att bygga Hjältarnas hus och sedan hyra det till föreningen Hjältarnas hus som skulle driva verksamheten. Det är ett unikt samarbete och upplägg som inte finns någon annanstans i landet. Våren 2017 var bygget klart och Hjältarnas hus invigdes.

Det här är en patientgrupp som behöver extra mycket trygghet och stöd under sin sjukhusvistelse. Att kunna erbjuda ett anhörigboende i nära anslutning till sjukhuset känns mycket bra och är väldigt viktigt för Norrlands universitetssjukhus och vårt sjukvårdsuppdrag i den norra regionen. Det är en pusselbit som saknats som nu kommit på plats.

Anders Sylvan,
Landstingsdirektör

regionvasterbotten.sefacebook
White Arkitekter

White Arkitekter var med från början genom att tidigt stötta Hjältarnas Hus med en första skiss av ett tänkt Hjältarnas Hus. En skiss som i sin tur gav projektet inspiration för fortsatt arbete till ett färdigt hus.
White Arkitekter är med sin kompetens och engagemang en viktig partner till Hjältarnas Hus.

Vi vill bidra på flera sätt till att Hjältarnas hus förverkligas. Med vår specialistkunskap vill vi rita ett hus som genom sitt innehåll och utformning, ljus, färg och material, erbjuder lugn, återhämtning och kraft till dem som så väl behöver det

Lennart Sjögren,
ansvarig arkitekt för huset.

”Tack vare White och Balticgruppen kunde Hjältarnas Hus projektet, redan vid ett tidigt stadium visa en tydlig målbild.” Säger Christer Nederstedt Projektledare Hjältarnas Hus

whitearkitekter.comfacebook